Gyakori kérdések (GYIK):

ArchiCAD esetében meddig lehet eljutni egy 15 órás tanfolyam alatt?

Középhaladó szintre. Általában két (egy egyszerűbb és egy sokkal bonyolultabb) családi ház engedélyezési, kiviteli és látványtervét készítjük el. Az első családi ház készítésekor megtanuljuk a tematikában felsorolt eszközök használatát. A második családi házat részletesebben modellezzük és bonyolultabb geometriájú szerkezeteket használunk. A haladási tempó függ attól, hogy valakinek otthon mennyi ideje van gyakorolni, memorizálni az órán tanult ismereteket. A tanfolyam elvégzése után mindenki képes lesz önállóan dolgozni, és a haladó részeket a kezdő funkciók analógiájára, az oktató által biztosított elektronikus anyagokra, valamint a „Súgó” funkcióra támaszkodva önállóan felderíteni. Természetesen az oktató akár E-mailben, akár további konzultációs órák keretében is szívesen segít a haladó ismeretek elsajátításában.

Milyen előismeretek szükségesek?

Alapfokú számítógépes ismeretek szükségesek: billentyűzet és egér haladó kezelése, könyvtárszerkezet, fájlkezelés, ablakkezelés, menük, eszköztárak, nyomtatás.

Lehetséges-e részletfizetés?

Egyéni oktatás esetén Ön mindig csak a ténylegesen és aktuálisan megtartott órákért fizet, tehát utólag és részletekben.

Miben más, mint a többi oktatás?

Igen rugalmas, türelmes, nagy tapasztalattal rendelkező egyetemi oktató; versenyképes ár.

Hol történik az oktatás?

Az egyéni tanfolyam alapesetben az oktató irodájában, Budapest belvárosában történik, a Széna tértől kb. 100 méterre. Igény esetén az oktató a megrendelő által megjelölt helyszínre is kimegy. A tanfolyam online is kérhető, ekkor Ön a saját otthonában, irodájában tanulhat.

Az órai magyarázatokon kívül kapok még valami segítséget?

Igen, természetesen, nyomtatott vagy elektronikus formában. Ezek az oktatási anyagok az órán tanultak memorizálását, begyakorlását segítik.

Mi eszközök szükségesek?

Az oktató minden szükséges eszközt biztosít: kiváló hardver, HD monitor, a legfrissebb ArchiCAD verziók, szárazon törölhető tábla, projektor, nyomtatott és elektronikus segédanyagok. Online tanfolyam esetén szükséges egy mikrofonnal és egy hangszóróval felszerelt számítógép. (Bármilyen egyszerű headset is megteszi, kamera nem szükséges.) Szükséges továbbá egy képernyőmegosztást lehetővé tevő szoftver, ezekből rengeteg ingyenes változat is elérhető.